24 augusti 2011

Pojkarna


Kim, Bella och Momo är 14 år och bästa vänner. De är inte längre barn och killarna i skolan börjar se på dem annorlunda, vilket de avskyr. Plötsligt känner de sig utsatta och hjälplösa i en värld där pojkarna tillåts alldeles för mycket plats och makt.
I Bellas trädgård har tjejerna sin egna lilla värld där de glömmer vardagen i oskyldiga maskerad-lekar. Trots allt har de ju alltid varandra.
En dag växer en okänd blomma upp i Bellas växthus, och när de dricker av blommans nektar förvandlas de till pojkar under natten. Helt plötsligt förändras allt. De får respekt för första gången och tillåts ta plats. De första nätterna är de ute sent och hamnar i ett gäng där ledaren Tony drar in dem i kriminalitet och droger. Bella och Momo tröttnar snabbt, men för Kim är det här något hon längtat efter länge. Hon avskyr sin svaga flickkropp, och kicken som Tonys vänskap och alla farligheter ger henne får henne att vilja vara pojke för alltid. I sin pojkkropp är hon stark och inte lika utsatt. Problemet är bara att när hon är tjej så ser Tony inte henne ens, och i smyg fortsätter hon dricka av blommans nektar, beroende av allt den ger henne.
Tjejerna glider snabbt isär och fastän Kim vet att det hon gör är fel så kan hon inte sluta.

Den här boken är så fantastisk! Jag gillade verkligen Jessica Schiefauer's förra bok Om du var jag, men den här är helt annorlunda! Det första som slog mig var att språket är så vackert. Lockelsen i att vara någon annan, och önskan att bli respekterad för den man är känner vi nog alla igen emellanåt, och Kims känslor blir så smärtsamt starka så att jag nästan blir tårögd.
Läs och njut...

3 kommentarer:

 1. Verkar intressant, den måste jag absolut läsa. :)

  SvaraRadera
 2. Av mig har du bestämt fått ett Liebster Blog Award. Kika in på min blogg så ska du få se! Bokbloggar är de bästa bloggarna! (; Keep up!

  SvaraRadera
 3. Ska helt klart beställa den när den kommer som pocket =)

  Du har förresten fått ett Liebster Blog Award av mig med (såg precis att du redan fått det i kommentaren ovan) =)

  SvaraRadera