18 september 2011

The boy thief

Gud, det ser ju ut som att jag inte läser alls om man tittar på antalet blogginlägg som gjorts på senaste. Grejen är att jag läser jämt, men det är inte alltid sånt som jag vill blogga om här. Jag läser en hel massa mellanstadieböcker till jobbets (bibliotekets) läseklubb för barn, och de bloggar jag om på Ge oss boken!

Ska dock börja blogga om några favoritböcker som alla borde(?) läsa och jag tänkte börja med The boy thief, eller Nabus bok som den heter på svenska, av Zizou Corder.
Ficktjuven Lee har råkat hamna i kripa. Igen. Det verkar bli så lite väl ofta nu för tiden.
Efter att ha rånat en kvinna som visade sig vara jättekänd så finns han nu på alla löpsedlar. Dessutom är han jagad för att av misstag ha råkat stjäla en värdelös serietidning! Men serietidningen är egentligen en bok. Den mest värdefulla boken i världen.
Varje gång du öppnar den så rymmer den en ny historia. Den som läsaren helst av allt vill läsa. Den har funnits i tusentals år och kan alla berättelser som finns. Serietidningen som den hade form av när Lee hittade den var den enda historia som Lee någonsin hört. Han kan nämligen inte läsa, men boken är magisk och börjar helt plötsligt läsa högt för honom, och en ny värld öppnar sig för Lee. Mellan honom och boken växer ett starkt band, och Lee finner en trygghet i berättelserna.
Men det är såklart fler än han som vill ha den, och vissa drar sig inte ens för att mörda folk.
Dessutom finns ju Lee's alla tjuvaktiga bröder, som helst av allt vill ha hittelönen för boken.

Åh, jag älskar böcker som handlar om böcker, och kan inte motstå att köpa alla jag hittar!
Har ni tips på böcker som handlar om böcker? Ge mig i så fall! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar