18 december 2011

Är det okej att tappa läslusten?

Usch, jag känner mig som en dålig bokbloggare just nu. Varför är det så att man får dåligt samvete om man inte bloggar tillräckligt ofta (hur ofta nu det är?)? Jag gör ju detta helt frivilligt, för att jag gillar det!
Jag kanske har helt fel, men det känns som att om man är en lästokig bokälskare så ska man alltid ha böcker utlästa som man kan tipsa om. Om man dessutom jobbar på bibliotek, så blir folk nästan förvånade över att man inte läst de mest omtalade böckerna som kom ut typ igår.
Jag möter ofta låntagare på jobbet som erkänner att de inte haft någon läslust på ett tag, och som ser ut att skämmas lite för det. Som att de känner att de behöver be om ursäkt till oss för att de inte varit inne och lånat. 
Jag har ingen läslust alls nu, och inte skäms jag heller. Jag håller på att ta mig igenom City of Bones, som jag verkligen verkligen älskar, men ändå så blir det inte mer än ett par kapitel varannan kväll.
Mitt dåliga samvete gäller nog främst bloggen, trots allt.
Ha tålamod med mig och min läslust är ni snälla. Det kommer snart tillbaka.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst TVÅ böcker denna månad.. galet mycket mindre än vad jag brukar läsa. Så jag känner igen mig. För jag skämms lite. Vilket är dumt, man läser ju för sin egen skull. Så klart man kan få pausa lite.

    SvaraRadera
  2. Klart man inte alltid kan ha lust att läsa. Ibland kommer ju annat emellan, och ibland så vill man helt enkelt inte. Så är det ju bara, även om det kan kännas trist.

    SvaraRadera