13 januari 2012

När jag vaknar finns du inte


Just nu är jag helt inne i The Mortal Instruments-världen, och ska nu börja på del tre, därför läser jag inte så mycket annat för tillfället. Dock har jag hunnit läsa När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick.

Varje kväll innan London somnar så antecknar hon allt viktigt som hänt under dagen i en anteckningsbok. I alla fall allt som kan vara bra att veta nästa dag. Varje natt raderas nämligen hennes minne, och när hon vaknar minns hon ingenting från dagen innan. Det enda hon vet är det som hon själv antecknat. Hennes mamma och hennes bästa kompis Jamie vet om detta, och hjälper henne, men alla andra tycker bara att hon är glömsk och konstig.
Så här har det varit sedan hon var fem år, och istället för att ha minnen så ser hon små glimtar av framtiden. När hon möter skolans nya kille Luke så blir allt lite komplicerat. London vet inte riktigt om hon vill kasta sig in i något förhållande, för hon har nämligen sett att han inte finns med i hennes framtidsblickar. Dessutom får hon konstiga syner av en begravning när han är i närheten. Vad är det hon ser, och framförallt, vems begravning är det?
Vad hände egentligen när hon var fem år och hennes minnen började försvinna?

Den här boken var riktigt bra, och jag trodde först att den skulle vara lite larvig, typ som filmen 50 first dates med Adam Sandler och Drew Barrymore, men den var inte alls larvig, utan bara spännande.

2 kommentarer:

  1. Lite sugen på den, får se om jag läser den på svenska eller engelska.

    Har beställt City of Glass, bör komma i början på nästa vecka, så ska snart läsa den jag med =)

    SvaraRadera
  2. Den här har jag varit sugen på länge att läsa!!!

    SvaraRadera