24 augusti 2012

I min bokhylla: H


Dags för ännu en titt på väd som döljer sig i mina bokhyllor. Det är nu dags för titlar som börjar på bokstaven H, och jag hittade betydligt fler än jag trodde att jag hade.

Underst ligger Hur man botar den som dödats av blixten av Gail Anderson-Dargatz. Ingen aning när jag köpte denna, men den måste stått där länge, för jag minns inte att jag läst den ens efter att ha läst baksidestexten.

Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist minns jag iaf, och jag tyckte väldigt mycket om den, även om den var ganska otäck.

How I stole Johnny Depp's Alien girlfriend av Gary Ghislain har jag tidigare skrivit om HÄR. Den hade dock inte direkt något att göra med skådesplearen i fråga, mer än att alien-bruden tror att han är hennes soulmate.

Half-life av Aaron Krach är ännu en bok som det inte ens ser ut som att jag öppnat. Baksidestexten gör mig inte heller klokare. Jag vet inte varför jag köpt den, eller varför jag inte läst den. Ställer den i olästa-högen så kanske det blir av någon gång.

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld gillade jag skitmycket! Det gör dock fortfarande lite ont i mig när jag tänker på beskrivingen där huvudpersonen sågar av sig fingertoppen. *ryser*

Hallelulja liksom av Bob Hansson är en samling texter, dikter och annat. Minns ingenting av den, så jag kan inte ha blivit så himlans imponerad.

Hjärtans fröjd av Per Nilsson fick jag av Bokmamma i Julklappsbytet, och jag älskar den. Jag har läst alla ungdomsböcker av Per Nilsson sedan jag var tonåring och det är helt enkelt något som fastnar hos mig.

Hon går genom tavlan ut ur bilden av Johanna Nilsson är ju bara så himla bra. Johanna är en av mina favoritförfattare, och jag kan verkligen rekommendera SOS från mänskligheten om ni inte läst den. Väldigt väldigt stark och fin bok.

Häxtävlingen av Eva Ibbotson är en härlig ungdoms-fantasy-bok. Jag har alltid gillat Ibbotson och var en av de som sörjde när hon gick bort för ett par år sedan. Jag gillar att hon nästan alltid har utåt sett svaga och utsatta barn i huvudrollerna, och att de alltid får ett lyckligt slut. Man behöver läsa sånt ibland.1 kommentar:

  1. Håller med dig, Johanna Nilsson är bara så bra. Jag har dock inte läst Sos fast den står i hyllan.

    SvaraRadera