27 augusti 2013

En varm vinterJag har alltid gillat Christina Wahldén som författare. Hon skriver viktiga böcker om tabubelagda ämnen som trafficing, våldtäkter, hedersmord och självmord. De är jobbiga att ta sig igenom, men så himla bra!

Den här boken är dock helt annorlunda.
Alexandra har just fyllt arton och har genomlidit sina föräldrars bråk och skilsmässa alldeles för länge. Nu har hon fått nog.
När hennes pappa flyr till Egypten för att vila upp sig, och hennes mamma plötsligt lämnar en lapp på köksbordet om att hon dragit till Indien så får Alexandra nog.
Nu är det hennes tur att uppfylla sina drömmar, så hon tar sina körkortspengar, köper en biljett till Australien och bestämmer sig för att äntligen lära sig att surfa.
Utan att berätta för någon så lämnar hon Sverige. Där, i Australien bland sockerrörsplantage, palmer, glittrande blåa hav och billiga vandrarhem blir hon Alex.
Hon träffar nya vänner, sliter tills musklerna värker för att tjäna pengar och så träffar hon Ed.

Hösten och vintern i Australien är det bästa hon varit med om, men hemma i Sverige väntar hennes riktiga liv. Frågan är bara var hon helst vill vara?

Jag tyckte jättemycket om den här boken. Personerna känns väldigt trovärdiga och jag gillar verkligen Alex. Hon är modig fast hon är livrädd om ni förstår hur jag menar.
Riktigt skön läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar