30 september 2013

Avgrundens änglarSista gången Julia sågs i livet var på ett café i gallerian. Polisen misstänker att hon träffat en kille som hon chattat med på nätet, men ingen vet vem han är, bara att han kallade sig Leo.

Samma sak hände för några år sedan när Ada försvann, och henne hittade man aldrig.

I en annan del av staden bildas Avgrundens änglar, en grupp med ungdomar och en gymnasielärare som bestämt sig för att ta lagen i egna händer. De ska straffa dem som polisen aldrig fått tag på. Flera i gruppen bär på hemska minnen av övergrepp som de aldrig berättat om, men nu ska männen få sina straff till slut.

När Louise Hjelm på polisen får i uppdrag att lösa mysteriet med Julias försvinnande så nystas en mörk härva med brott upp. Ledtrådar till andra liknande brott hamnar på hennes skrivbord, och de är undertecknade med "Avgrundens änglar".

Jag tycker alltid om Magnus Nordins böcker. De är riktigt spännande och verklighetstrogna. Avgrundens änglar tar upp en skrämmande sanning om något som pågår varje dag i Sverige, och såklart även i resten av världen. Det är lätt att bli lurad när man inte har en aning om vem som befinner sig på andra sidan när man chattar.
Det är faktiskt lite läskig att läsa om, men jag tror att det är viktigt att det skrivs om det.

Den här boken fick jag som rec.ex från Bonnier Carlsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar