16 augusti 2014

FangirlNu har jag äntligen läst ut Fangirl och jag älskade den!
I veckan fick jag till och med lite abstinens, för jag glömde den på jobbet och kunde därför inte läsa den på kvällen. Älskar böcker som man liksom saknar när man inte läser dem.

Hur som helst, vi vet väl alla vad Fangirl handlar om vid det här laget.
Cath och Wren är tvillingar och har alltid gjort allt tillsammans. De är besatta av bokkaraktären Simon Snow och världen han lever i. De skriver uppmärksammad fanfiction och har tapetserat väggarna i sitt rum med bilder av Simon.
Men nu är det dags att börja på college, och medan Cath vill att allt ska fortsätta som förut så vill Wren bryta sig loss, skaffa nya kompisar, gå på fester och absolut inte skriva Simon Snow-fanfiction.
Cath vägrar dock ändra sig, och här respekterar jag verkligen henne som karaktär. Hon står upp för vad hon gillar och vägrar släppa sina Simon-tröjor även om folk tycker att hon är en nörd.
Collegelivet blir dock rätt ensamt när Wren plötsligt inte står vid Cath's sida, och Cath vågar liksom inte riktigt ta kontakt med andra studenter.
Hon hamnar i samma rum som coola Reagan som ständigt har besök av sin pojkvän Levi, och till en början är Cath mest irriterad, men man kan helt enkelt inte tycka illa om Levi, och Reagan är kanske inte heller så hemsk som hon verkar.

Levi, alltså. Kan vi prata lite om honom? Han är ju bara sååå underbar som karaktär. Jag älskar alla konstiga grejer han har för sig, och hans ständiga optimism och leende smittar av sig genom boken. Jag får liksom inget grepp om att han kommer från landet och pluggar lantbruk, för i mitt huvud ser han ut som en som borde plugga något konstnärligt och vara lagom mycket gay, men det kanske bara är jag?
Hur som helst så funkar det konstigt nog, och jag bara accepterar att det är sån han är. Det är typ perfekt.

Jag är ju själv något av en fangirl och läser alldeles för mycket fanfiction, och det gjorde kanske att jag älskade den här boken lite extra mycket. Toppbetyg från mig!

2 kommentarer:

  1. Det börjar väl närma sig ett måste att läsa den här! :)

    SvaraRadera