10 oktober 2014

Mila 2.0


Efter att Milas pappa dör så flyttar hon till en ny stad med sin mamma. Hon försöker hålla sig i bakgrunden och inte ställa till med problem eftersom hennes mamma redan har det väldigt jobbigt. Problemet är bara att hur mycket än Mila försöker minnas dagen då hennes pappa omkom i en brand så kan hon inte. Hon minns helt enkelt ingenting.
När hon är inblandad i en bilolycka och skadar armen så får hon sitt livs chock. Där blod och muskler borde synas finns istället metall och sladdar.

Det visar sig att Mila är en android; en perfekt skapelse, "född" för bara en månad sedan, och hennes mamma är egentligen en av teknikerna som jobbade med henne. Mila är försedd med minnen, förmågan att uppleva känslor och allt annat som gör henne till en nästan helt vanlig tjej, dock med alla superkrafter som finns.
Hon är dessutom stulen från sin skapare, och Milas "mamma" tänker göra vad som helst för att skydda henne.


Det här var lite av en besvikelse ärligt talat. Jo, jag gillade bitar av den, men nej. Det är klyschigt, platt och bitvis rätt töntigt. Det är också första delen i en serie, men jag kommer inte att läsa fortsättningen.

Den påminner mig dock lite om Kevin Brooks Being (Jagad), men den gillade jag riktigt mycket.
Det här var bara okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar