17 maj 2015

Pip Bartlett's guide to magical creaturesPip är en 9-årig djurälskare som efter en incident med ett gäng enhörningar ska spendera sommaren hos sin moster och hennes dotter. Pip's moster är veterinär, men inte vilken veterinär som helst; hon specialiserar sig nämligen på magiska och ovanliga djur. Detta råkar dessutom vara det som Pip älskar mest i hela världen. I ryggsäcken har hon Jeffrey Higgleston's guide to magical creatures och hon har läst den så många gånger att hon kan allt utantill. Hon tror att hon vet allt som finns att veta, men oj så fel hon har!
I väntrummet till kliniken träffar Pip på allt från en Miniature Silky Griffin till en Common HobGrackle, och varje gång måste hon skriva till saker i marginalerna i boken.

När ett gäng Fuzzles (som är små runda lurviga bollar som sätter eld på sig själva när de blir stressade eller rädda) tar sig in i staden och skapar kaos så måste Pip och hennes moster lösa problemet snabbt.
Med hjälp av en livrädd och hypokondrisk enhörning så måste Pip och hennes nya vän Tomas lösa problemet.

Jag älskar ju Maggie Stiefvater och hennes sätt att skriva, och även om det här är något helt annat än The Raven Cycle så måste jag erkänna att jag läste den med ett leende. Så charmig och rolig bok.
1 kommentar:

  1. Haha ååh! Den här boken verkar helt underbar! :D

    SvaraRadera