29 mars 2011

Läsa alla på en gång eller en i taget?

De flesta märker ju att våren börjar smyga sig på oss genom att det är ljusare ute, knopparna börjar sticka upp ur rabatterna och att man nästan överlever utan mössa.
För mig är dock vintern en enda lång tristess (fast jag gillar kylan) utan något vettigt att läsa. Men nu är det vår, gott folk! Så fort februari slår över till mars så blir varje torsdag julafton igen (torsdag är dagen då vi får nya böcker till bibblan). Jag blir helt sprallig och lycklig och plockar på mig allt som verkar minsta lilla intressant. Resultatet blir genast en väldigt stor att-läsa-hög hemma.
Hur gör ni andra storläsare? Betar ni av dem en i taget eller gör ni som jag och kastar er över alla samtidigt?
Jag kan helt enkelt inte prioritera. Jag vill läsa alla! NU! Så jag sätter igång. Efter en kort överläggning med mig själv så bestämmer jag mig för en, sedan läser jag lite, kanske sover, vaknar, är nyfiken på nästa, läser lite i den, äter mat, tar en ny bok osv...
Alla blir till slut lästa, och jag har inga problem att hålla isär handlingarna, men ibland önskar jag att jag hade bara en gnutta tålamod när det gäller nya böcker.
Men jag behöver ju inte vara orolig iaf. Högen hinner aldrig ta slut, för hela våren är en enda lång julafton.

1 kommentar:

  1. Jag är tvärt om. EN bok i taget ska det vara och jag ger en bok sisådär sjutusenfyrahundrafemtisju chanser om den inte fångar mig direkt. Det är ytterst sällan jag lämnar något halvläst. Ibland händer det att jag börjar läsa någon brådskande bok (oftast för att jag vill recensera den snart) innan jag är färdig med den jag för tillfället läser, men då sätter jag bok 1 på paus under läsning av bok 2 och återvänder sedan för färdigläsning av 1:an.

    Kul att hitta din blogg förresten!

    SvaraRadera