2 april 2011

Stilla dagar i Mixing Part


Hmm, rimligtvis borde jag vara helt överlycklig över att läsa en ny bok av Erlend Loe, men jag vet inte vad jag tycker om den här.
Nina och Bror Telemann är på semester i Garmisch-Partenkirchen (eller Mixing Part som det heter med hjälp av datorns översättningsprogram) med sina barn, och den ena är helt klart mer entusiastisk än den andra. Nina Telemann älskar allt som har med Tyskland att göra! Allt är fantastiskt, och eftersom hon talar lite tyska så kan hon dessutom prata lite med paret Bader som de hyrt huset av. Faktum är att hon nästan hellre spenderar tiden med herr Bader än med sin negativa man.
Bror Telemann hatar Tyskland! Han tror att alla är nazister och gillar att prata om hur kriget och Hitler påverkat landet, och så älskar han att prata om teater. Faktum är att han inte pratar eller tänker på något annat än teater, förutom ibland då han tänker på Nigella.
"Mixing Part will tear us apart" som Bror uttrycker det, och kanske har han rätt...

Visst, det är underhållande på ett galet humoristiskt Loe-vis, men jag vet inte. Helt okej tidsfördriv, men inget som lämnade något långt bestående intryck, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar