24 mars 2011

Molnjägarna


I den mörka och deprimerande staden Bankerstad bor Alice, en drömmande flicka som ser vackra figurer i de stora molnen. Men i Bankerstad får man inte fantisera. Människorna är nämligen lättare att styra om de inte har några drömmar, så borgmästaren (eller vad han nu är?) har stulit allas fantasi. Kvar är människor utan livsvilja som inte orkar argumentera med honom. Men Alice är annorlunda, och därför ska hon spärras in med alla andra fantasifulla barn. I sista sekunden lyckas hon ändå kasta sig ner i en luftballong tillsammans med sin nya vän Spinner och sin bror Thomas, som älskar Bankerstad och alla dess regler.
När luftballongen svävar iväg så kommer de för första gången utanför stadens gränser, och de möts av en klar himmel, blommor och vänliga människor. Nu börjar det stora äventyret som ska få fantasin tillbaka till Bankerstad...

Jag älskar ju välgjorda bilderböcker, men det här är något så ovanligt som en bilderbok för åldern 9-12 år. En fantastisk fantasyhistoria med mer bilder än text. Det här är del 1 i en ny serie om Molnjägarna, och ett par fina trailers finns här.

Text och bild av Steven Hunt och David Richardson.

2 kommentarer:

  1. Åh jag tycker det verkar förträffligt! Lägger genast den högst upp i min adlibris önskelista!

    SvaraRadera
  2. Den är verkligen fantastisk, men tyvärr är bilderna inuti inte riktigt lika vackra som omslaget (som ju är helt fantastiskt!).

    SvaraRadera