15 juli 2011

Starcrossed: Helena


Helena är extremt blyg och får ont i magen varje gång någon tittar på henne. Och de tittar på henne ganska ofta, eftersom hon är skolans vackraste tjej. Men det är inte bara på utsidan som hon är perfekt. Hon tvingar sig själv att hålla tillbaka på löpträningen för att inte vinna med onaturligt snabba tider och vet att hon är starkare än alla hon känner. Hon har helt enkelt alltid känt sig annorlunda.

När hon för andra natten i rad vaknar av hemska mardrömmar med blodiga fötter och värkande kropp, så börjar hon förstå att det är något annat på gång. Sedan träffar hon den nyinflyttade Lucas Delos i skolkorridoren och bara vet att hon måste döda honom. Hon kastar sig över honom inför hela skolan, och fastän hon är vansinnigt stark så klarar hon inte av Lucas. Är han likadan som henne? Och i så fall, vad är de för något?
Hatet fortsätter att blixtra mellan dem, och det är som att Helena inte styr sig själv längre, men med hjälp av Lucas familj så får hon äntligen reda på vem hon är, och hon visar sig ha betydligt fler livsfarliga krafter än hon någonsin kunnat ana. Dessutom verkar inga vapen kunna skada henne.

När hatet mellan henne och Lucas sedan går över till kärlek så får de reda på att deras liv är bundna till varandra, och att allt hänger ihop med en tragedi som hände i Troja för flera tusen år sedan.

Den här boken var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde! Jag ville inte ens lägga ifrån mig den när jag börjat läsa. Det är dessutom bara första delen i serien Starcrossed av Josephine Angelini, och jag ser verkligen fram emot fortsättningen.

3 kommentarer:

 1. hej!
  jag har oxå läst den här boken och måste hålla med om att den var grymt bra. men vet du när andra delen kommer ut? :)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Nej, jag har tyvärr ingen aning om när fortsättningen kommer. Vi får väl helt enkelt vänta och se...

  SvaraRadera
 3. tänkte bara säga att jag läste den och jag tycker den va grymt bra, den andra boken som heter dreamless kommer komma ut i maj 2012 dock i usa. sen tar det väl några månader att få den översatt och publicerad här i sverige :)

  SvaraRadera