17 juli 2011

How I stole Johnny Depp's alien girlfriend


Det här kan ju lätt vara årets bästa titel på en bok! Jag ramlade över den på adlibris och kunde inte låta bli att köpa den.

David är 14 år och son till en av Frankrikes mest framgångsrika psykologer. Deras hus besöks regelbundet av galna ungdomar som hans pappa försöker hjälpa, men den här gången är det konstigare än vanligt. Zelda är deras nya inneboende och David tycker att hon är fullständigt galen. Hon tror på fullaste allvar att hon är 325 år gammal och att hon kommer från en planet som heter Vahalal. Hon är våldsam och allt annat än trevlig, men ändå kan inte David låta bli att dras till henne. Hon är nämligen också väldigt snygg och har en del intressanta egenskaper.
Den tredje gången hon lyckas rymma från deras hus (trots handbojor och låsta dörrar) så skickas David iväg till sin mamma i Paris för att vara i en säkrare miljö, men när de kommer fram så inser han att Zelda lyckats gömma sig i bilen, och nu plötsligt befinner sig i hans rum.
Hon behöver nämligen hjälp med uppdraget som gör att hon överhuvudtaget befinner sig på Jorden. Hon är här för att hitta sin utvalde- och det råkar vara Johnny Depp.
Nu måste hon hitta honom innan porten tillbaka till Vahalal stänger, och David blir direkt indragen i sökandet. Frågan är bara hur man hjälper någon som är helt galen och som troligtvis inte talar sanning.
Jakten runt Paris (där Depp förmodas befinna sig) börjar, och med hjälp av Davids styvsyster Malou så kommer de närmare och närmare målet, och kanske är inte allt som kommer ur Zeldas mun lögner...

Den här boken var faktiskt riktigt rolig. Högt tempo och lagom mycket galenskap för att jag skulle sträckläsa den utan att vilja sluta. Den känns lite som ett superhjälte-seriealbum, och jag skulle gärna se den som film. Skönt som avbrott från alla seriösa(?) böcker jag vanligtvis läser.

4 kommentarer:

 1. Tack Maria... glad att du gillade det...

  Gary

  SvaraRadera
 2. Åh den är jag nyfiken på! Håller med om att den har en underbar titel!

  SvaraRadera
 3. Lite nyfiken blev man nu på den här boken. Verkligen rolig titel!

  SvaraRadera
 4. Sedan jag såg titeln på den här boken har jag velat läsa den( jag älskar Johnny Depp), dock har jag inte varit säker på om den är värd att köpa,men enligt din recension så är den det:) Känns bra att någon har recenserat den(: Och handlingen kommer väl lyftas bara av att Johnny Depp nämns i den^^

  SvaraRadera