26 september 2011

Vill läsa nu!

I fredags fick jag med mig den här boken hem från jobbet, och nu kom jag på att den legat hela helgen hemma hos mig utan att jag tänkt på den! Hur gick det till? Jag har ju väntat på att få läsa den.
John Boyne har tidigare skrivit Pojken i randig pyjamas, som jag älskade (och faktiskt grät mig igenom!), så jag har stora förväntningar på den här.Först var det omslaget som fångade mig. Jag tycker att det är så himla fint, men sedan läste jag beskrivingen och blev ännu mer intresserad. Så här låter beskrivningen från förlaget:

För åttaåriga Noah Barleywater verkar alla problem lättare att hantera om han inte tänker på dem och Noah bestämmer sig för att rymma hemifrån hellre än att möta de svårigheter hans familj står inför. Han ger sig av och följer en otrampad stig genom skogen.

Och plötsligt står han framför en affär. Men det är inte vilken affär som helst. Det är en leksaksaffär full med de mest fantastiska magiska leksaker. Och där träffar Noah en mycket speciell dockmakare.
En gammal man som berättar om äventyr och fantastiska saker och om brutna löften. Han tar med Noah på en resa. En resa som kommer att förändra Noahs liv.

Efter hand som berättelsen utvecklas avslöjar Noah, ledtråd för ledtråd, varför han sprang hemifrån och dockmakaren försöker få honom att återvända. Det är först i slutet av berättelsen som allting faller på plats och läsaren förstår varför Noah flyr och vem dockmakaren egentligen är, en pojke som de flesta känner till och som har vuxit upp och blivit en gammal man.


Jag är väldigt nyfiken!

1 kommentar: