25 oktober 2011

Sankta Psyko


Jag har länge väntat på att få läsa Johan Theorins nya bok, och efter att ha försökt orka stå i kö på bibliotekets exemplar, så tröttnade jag och köpte den istället. Jag är hopplös.

Jan är 29 år och har just fått ett jobb som förskolelärare på förskolan Gläntan som hör ihop med Sankta Patricia – med öknamnet Sankta Psyko – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. På Gläntan vistas barnen till de intagna brottslingarna. Tanken är att barnen och föräldrarna ska träffas varje vecka för att hjälpa både de vuxna och barnen i deras tillvaro, och personalens ansvar är bla att eskortera barnen mellan förskolan och sjukhuset.
På Gläntan finns massor av regler, och all information är topphemlig. Allting är under hård sekretess, och det ökar bara Jans nyfikenhet.

Jan har dessutom egna hemligheter. Vad hände egentligen den dagen för flera år sedan, då han försvann ut i skogen med en förskolegrupp och kom tillbaka med ett barn för lite?

Dessutom finns det någon inne i Sankta Psyko som Jan gärna vill träffa...

Jag gillade verkligen Theorins serie om Öland (Skumtimmen, Nattfåk och Blodläge) och den här har också potential till att bli riktigt bra. Jag har inte läst klart den ännu, så just nu är jag galet nyfiken på vart detta ska landa, men jag lovar att jag inte ska tjuvläsa slutet!

1 kommentar:

  1. Spännande att läsa vad du tycker sen, är själv intresserad av boken! :)

    SvaraRadera