29 november 2011

Monster High


Frankie Stein har bott hela sitt liv i Salem, men å andra sidan har hon bara funnits i femton dagar. Hon har blivit tillverkad av sin pappa i hans laboratorium, men hennes hjärna har blivit fylld med allt som hon kan tänkas behöva veta som femtonåring. Nu är det dags för henne att börja high school, och hon är grymt peppad. Äntligen ska hon få gå ut utanför huset. Problemet är bara att Frankie inte ser ut som alla andra, och trots sina föräldrars förmaningar så bestämmer hon sig för att gå i kort kjol och linne till skolan, vilket skrämmer slag på hela skolan. Frankie blir snabbt plågsamt medveten om att de andra inte har grön hud, och att de inte har sömmar och bultar på halsen. Som tur är hinner hon därifrån snabbt. Nästa gång hon kommer till skolan är hon helt täckt i smink och har betydligt mer kläder, fast besluten att passa in.

Melody Carver har just flyttat till Salem från Beverly Hills med sina föräldrar och sin storasyster, den perfekta Candace. Hela familjen är supersnygga, men Melody har aldrig passat in. Hon har alltid haft tråkigt hår, överbett och en alldeles för stor näsa. Dessutom har hon svår astma. Hennes pappa är plastikkirurg, och efter att han övertygat henne om en operation som ska fixa hennes astma, så vaknar hon med ny snygg näsa och fina tänder. Astman är dock fortfarande kvar.
Nu ska hon börja om, men Melody känner sig inte helt bekväm. Visst är det kul att vara snygg, men det här är ju inte hon!

När tjejerna börjar på samma skola så korsas deras vägar mer än en gång, och det visar sig att Salem har mer hemligheter än vad som är känt. Frankie är tex inte det enda "monstret" i staden. Inte ens i skolan...

Jag gillade verkligen den här boken. Den är snabbläst och underhållande. Vanlig high school-drama med en extra twist, kanske man kan säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar