30 januari 2012

Udda verklighet


Udda har varit just udda hela sitt liv. Hon drömmer konstiga drömmar som är så verkliga att de skrämmer livet ur henne, och har märkliga hallucinationer. I drömmarna är hon personen som hon drömmer om, och när hon en natt drömmer om en kvinna som blir jagad av hundar så tar livet en ny vändning. Kvinnan flyr ner i en brunn vid Malmös järnvägsstation, och Uddas nyfikenhet tar henne dit. Trots att hon aldrig varit där i vaket tillstånd, så ser allt exakt ut som i drömmen. Till och med kvinnans blod finns på brunnen. Drömmer hon sanndrömmar? Nere i gångarna under marken händer mystiska saker som borde vara omöjliga, och Udda vet inte vad hon ska tro.
Uddas bästa vän Daniel bestämmer sig för att utforska alltihop lite extra, men när han inte kommit tillbaka nästa dag, och inte svarar i telefonen, så blir Udda orolig på riktigt. Speciellt när hon börjar drömma om att han är kidnappad av någon som lever på andras minnen.
Genom en man vid namn Hemming så öppnar sig en ny värld för Udda. En värld som existerar bakom kulisserna på det riktiga Malmö. En värld full av människor med olika sorters gåvor. De kallas Sära, och är bla hamnskiftare, gudinnor och orakel.
Jakten på Daniel är farlig, speciellt nu när de Sära upptäckt Udda och hennes gåva, vilken de alla vill åt.

Ärligt talat så vet jag inte riktigt vad jag tycker om den här boken. Ja, jag gillade den, men det hände ju nästan ingenting! Jag hade velat ha mer action! Lite för stor del av boken går åt innan det tar fart, tyvärr. Dessutom har jag lite svårt för det här "jag"-perspektivet som den är skriven i.
Men trots allt, jag sträckläste nästan, vilket pekar på att den var rätt bra trots allt. Jag hade nog bara väntat mig lite mer magi och lite mer spänning. Nu var det liksom lite spännande här, och lite spännnade där utan att riktigt ta fart. Jag gillade den medan jag läste, men den lämnade inget bestående intryck.

Tack iaf, Styxx fantasy som gav mig boken. :)

1 kommentar:

  1. Jo jag kände precis likadant. Läste ut den på en kväll och en morgon. Så nått hade den men märker att jag inte minns vad den handlade om längre.

    SvaraRadera