2 februari 2012

Gästblogginlägg: The realm of possibilityThe realm of possibility är, till skillnad från David Levithans andra böcker, inte en regelrätt roman. Det är snarare en diktsamling i novellformat. Sammanlagt rör det sig om 20 noveller, berättade av 20 olika personer som alla känner varandra på något vis. Och allihop handlar de om kärleken; den omöjliga, den obesvarade, den oförtjänade, den komplicerade och den där vackra som gör att allting faller på plats.

Som vanligt med David Levithan handlar kärleken i novellerna ofta om tjej/tjej och kille/kille (men inte enbart). Det sköna med Levithan är att han inte på något sätt gör något väsen av detta. Det är kärlek. Punkt. Och i det The realm of possibility handlar novellerna inte om just svårigheten i homosexuell kärlek, utan om hur jobbigt det är oavsett vem man älskar. När Diana börjar sin novell med raderna "There was a time before you, but I can't remember it now" spelar det ingen roll vem det är riktat till, om målet för hennes kärlek är en tjej eller kille, för vackert är det.

Jag skulle kunna citera halva boken, för boken är full av rader och stycken som både får mig att skratta och att sucka av hur förbannat snyggt formulerat det är. Jag tror varken du behöver vara ett Levithan-fan eller någon älskare av poesi för att uppskatta The realm of possibility. Läs bara!

/Sussie (gästbloggare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar