12 mars 2012

I min bokhylla: DI brist på annat roligt bloggande så kommer nu titlar på bokstaven D som står i min bokhylla.

Djävulens märke av Magnus Nordin var inte det bästa han skrivit, men ändå bra.

Dansa på min grav av Aidan Chambers, som jag gillar väldigt mycket. Fint och sorgligt. Min favorit bland Chamber's böcker.

Doppler av Erlend Loe är ju bara helt underbar. Om en man som tröttnar på sitt liv och flyttar ut i skohen. han  blir vän med en älgkalv och sitter där och filosoferar om livet. Härligt skruvad.

Dårfinkar och dönickar av Ulf Stark måste man ju bara älska. Jag har serien på DVD och avgudar den. Är det någon född på 80-talet som inte minns denna fantastiska serie?

Dirk Gentlys holistiska detektivbyrå av Douglas Adams är faktiskt bättre än Liftarens guide...

Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo blev jag riktigt berörd av. Ätstörningar och tjejer som mår dåligt. Nästan för bra beskrivet för att jag skulle gilla det. Riktigt välskrivet dock.

Den stora spökräddningen av Eva Ibbotson är en spökhistoria med massor av humor. Som alltid med Ibbotsons böcker. En pärla för åldern 9-12 år.

Den jag är av Ingrid Sandhagen handlar om en kille som tycker om att klä sig i kvinnokläder när ingen ser. Det ger honom ett lugn som han inte kan förklara. Men hur länge kan han hålla det hemligt? Riktigt bra bok.

Du & du & du av Per Nilsson handlar om tre olika personer vars liv vävs samman genom en massa galna händelser. En av mina Per Nilsson-favoriter.

Den utvalde av Louis Lowry handlar om en kille i någon slags framtid. Samhället där han bor är styrt med järnhand och ju längre man läser, desto mer inser man att något är fasansfullt fel bakom den perfekta fasaden. Kusligt bra!

Darkside av Tom Becker är första boken i en serie om den mörkaoch skoningslösa  parallellvärlden Darkside som ligger bakom/under London.

Damen under isen av Sarah Singleton handlar om ett par systrar som är fast i tiden utan att de vet om det. Där deras familj bor är det alltid vinter och de blir aldrig äldre, men en dag tittar en snödroppe upp ur den frusna marken...1 kommentar:

  1. Åh Per NIlsson är så sjukt bra! ÄLskar hans böcker :)

    SvaraRadera