8 april 2012

Wings


Jag är lite seg i huvudet just nu. Har precis avslutat Aprilynne Pike's bok Wings. Jag har seriöst sträckläst den från pärm till pärm utan att flytta mig från fåtöljen eller stänga boken en enda gång.
Jag vet inte ens riktigt hur det gick till. Jag minns att jag tänkte "ja, men nu är jag ju nästan på sidan hundra, bara två tredjedelar kvar", och sen var det plötsligt slut. 360 sidor, bara så där.

I alla fall, boken handlar om 15-åriga Lauren, som precis ska börja skolan för första gången i sitt liv. Hon har varit hemskolad hela sitt liv, så skolvärlden blir lite av en chock. Det är högljutt, instängt och brist på dagsljus. Som tur är finns David, som redan första dagen blir hennes bästa vän.
Några dagar senare upptäcker Lauren en knöl på ryggen. Först är den bara som en finne, och hon vet inte vad hon ska tycka. Hon har aldrig någonsin haft någon förut, och det får henne att känna sig märkligt normal för en gångs skull, men knölen växer, och snart är den som en golfboll. Lauren är såklart livrädd, men vågar inte visa den för någon. Tänk om det är en tumör! En morgon är plötsligt knölen borta, men istället finns något annat där. Det ser ut som långa blomblad som skjuter ut ur hennes ryggrad. Eller kanske som vingar...
Den enda personen hon vågar visa det för är David, och de bestämmer sig för att ta reda på vad det är, och vad hon är.
Luren är nämligen adopterad. Lämnad vid sina nuvarande föräldrars hus vid tre års ålder, och ingen vet var hon kommer ifrån. Vad de vet är att hon aldrig varit sjuk, att hon aldrig fryser, att hon mår dåligt av all mat som inte är grönsaker eller frukt, och att hon är väldigt vacker. Nästan perfekt.
Någonstans där ute finns dock någon som har alla svar, men när Lauren träffar honom så blir allt bara värre.

Ja, det är ju inte supersvårt att lista ut vad Lauren är, speciellt eftersom underrubriken på boken är "A new kind of faerie tale". Kul med lite älvor, som omväxling bland alla vampyrer och varlulvar.

Den här boken var otroligt lättläst, och även om det inte var det bästa jag läst, så kunde jag inte sluta. Jobbigt dock att det finns tre delar till, för jag hade kunnat vara nöjd här, men eftersom jag känner mig själv så kommer nyfikenheten ta över, och jag behöver inte fler serier att läsa just nu.
Snygga är de iaf, eller vad tycker ni?


1 kommentar: