17 juni 2012

En Wicked helg!

Är just hemkommen till Sverige igen efter en weekend i London.
Att anledningen till min resa heter (musikalen) Wicked har knappast någon som känner mig missat. Jag har varit sjukt taggad inför detta, och det överträffade alla mina förväntningar! Så bra! Så snygg scenografi och utsmyckning av teatern! Så fantastiskt duktiga skådisar och massor av souvenirer! I was in heaven!
För er som inte vet vad Wicked är så är det den okända historien om Elphaba (The wicked witch from the west) och Glinda (den snälla vita häxan) från Trollkarlen från OZ.
Musikalen är baserad på en roman som utspelar sig före filmen, och slutar med att Dorothy's hus landar i OZ.


Boken hittade jag dagen efter på Waterstone's, och i teaterns shop fanns en stor grön bok med historien om hur musikelen blev till. Jag köpte den såklart direkt.
Utöver det så köpte jag en vattenflaska (The Wizard of OZ's Green Elixir- one sip, never fail!) och en snygg penna.

OCH, pennan kan projicera en bild om man trycker på en knapp.
Japp, jag är besatt och en aning (men bara en aning) nördig. Jag bjuder på det. Resten av London-resan var finfin, men bilder på Big Ben och röda bussar har ni väl sett förut, så här kommer istället en bild av de andra två böckerna som fick följa med hem. Jag velade länge, men det blev till slut
Unrest av Michelle Harrison
och
Starters av Lissa Price.
Någon som läst eller hört något om dem?


1 kommentar:

  1. Åhh neej, så avundsjuk jag är :( Vill också åka till London & se Wicked! Känner inte till böckerna du köpte men väldigt fina omslag har dem i alla fall.

    SvaraRadera