9 juli 2012

Du glömde säga hej då


Mclean har just flyttat igen. Fjärde staden på två år, och ännu en chans att bli någon ny och spännande. Sedan hennes föräldrar skiljde sig så har Mclean varit Eliza, Lizbet och Beth. Nu planerar hon att vara Liz, kort och gott, men ödet vill annorlunda, och plötsligt är hon bara Mclean.
Problemet är bara att hon inte riktigt vet vem Mclean är längre. Hon har testat så många olika roller att hon tappat bort sig själv. Vad hon vet är att hennes pappa tagit över ännu en restaurang som är på väg att gå i konkurs, och att hon inte ska stadga sig för mycket. Hon vet att de snart kommer att vara på väg igen.
Grejen är bara att i Lakeview passar Mclean in ganska bra, och plötsligt har hon vänner och en intressant kille som granne, och det känns tryggt på nåt sätt. Om det inte vore för att hennes mamma hela tiden ringer och vill att hon ska komma dit och hälsa på henne och hennes nya småbarn. Mclean har ingen lust alls med det. Det kommer ändå aldrig att bli som förut, men kanske kan det bli bra även om det blir annorlunda?

Jag gillar verkligen Sarah Dessens böcker. Det roliga är att det inte alls är min vanliga smak på böcker, men ändå fastnar jag stenhårt varje gång. Det är somrigt, mysigt och lagom jobbiga familjeproblem och vänskap i en salig röra. Perfekt sommarläsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar