22 november 2012

Struck by lightning

 
Det är ju ingen hemlighet direkt att jag gillar Chris Colfer som den Glee-nörd jag är. Jag läste ju tidigare i år hans första fantasy-bok The land of stories- The wishing spell och tyckte jättemycket om den. Struck by lightning är också en film som verkar ha premiär i januari om jag inte är felunderrättad.
Iaf, i förrgår fick jag boken med posten och jag älskar den.
 
Carson Phillip (som spelas av Chris Colfer i filmen) bor i Clover, en liten håla med knappt 10.000 invånare, där alla (enligt honom) är idioter. Han kan helt enkelt inte komma fort nog därifrån.
Carson driver the Writers Club, och är ärligt talat den enda som bryr sig om den. Han har siktet inställt på Northwestern University och sedan på ett jobb på tidningen New Yorker. Han är också övertygad om att han kommer att lyckas. Varför skulle han inte? Han är ju den klart mest begåvade människan av alla han någonsin träffat.
 
Problemet är bara att det är lite fler än han som har den här drömmen, och the Writers Club räcker inte för att vara garanterad en plats på universitetet. Han bestämmer sig för att starta en skoltidning.
Nästa problem är dock att alla hatar honom (eftersom han hatar alla) och ingen kommer att läsa den.
Men...sen råkar han avslöja Scott (dramaklubbens överhuvud) och Nicholas (den rikaste killen i stan) tillsammans på skoltoaletten och en plan börjar ta form.
Utpressning funkar ju nästan alltid, eller hur? Dessutom finns det fler i skolan som har saftiga hemligheter som de skulle göra vad som helst för att dölja...

 
Jag fullkomligen älskar Carson's sarkasm och totala "I don't care"-attityd. Jag tycker skitmycket om boken och kommer troligtvis att älska filmen när den kommer.
 

1 kommentar: