23 november 2012

Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna

 
 
Morris Lessmore älskar ord, böcker och att skriva. Varje dag skriver han själv boken om sitt liv; ord för ord. Men plötsligt en dag ändras allt. En storm sveper in och när den dragit förbi är ingenting sig likt, inte ens hans bok. Alla bokstäver är huller om buller och Morris känner inte igen sig någonstans.
 
Utan mål så börjar han att vandra tills hans väg korsas av en stilig dam som svävar med hjälp av en knippe flaxande böcker.
Damen förstår att Morris behöver en ny berättelse, så hon ger honom sin favoritbok och med hjälp av den hittar Morris ett stort hus där många böcker verkar bo. Alla böckerna inbjuder viskande till äventyr, och här börjar hans liv med de magiska böckerna.
I resten av sitt liv lever han med böckerna. Hjälper dem när de blir skadade, försöker få dem att hålla sig på hyllorna och lånar ut dem till andra som behövde berättelser, fram tills den dag då det är dags för honom att vandra vidare och lämna över jobbet till någon annan.
Det här är helt enkelt boken om hans liv tillsammans med de fantastiska flygande böckerna.
 

 
 
Jag tror inte att jag är ensam boknörd att fastna i den här bokens fantastiska bilder. Jag blev helt kär bara jag öppnade den. Dock tyckte jag att texten var ganska platt på sina ställen, men vad gör det?
Jag vill rama in varenda uppslag.
Så himla fiiint!!!2 kommentarer:

  1. Denna verkar vara så söt!

    SV: När du framställer det så är det ju nästan som om jag måste beställa lite böcker.. Haha :P

    SvaraRadera