29 november 2012

Rubinröd

Gwendolyn är 16 år och lever med sin minst sagt galna familj i London i nutiden.
Hela familjen går och väntar på att hennes kusin Charlotte ska göra sin första tidsresa, för det är nämligen så att familjen har en stor hemlighet vilket gör att flera av dem har övernaturliga krafter. För 16 år sedan, dagen innan Gwen's egen födelse, föddes Charlotte på exakt den dag som förutspåtts för den som ska ärva genen som gör att man kan resa i tiden. Hela sitt liv har hon förberetts för detta, och nu när hon nått rätt ålder så väntar hela familjen med spänning på att hon plötsligt ska försvinna i tomma intet.
Gwendolyn försöker att ignorera detta, för det blir ganska tröttsamt med en familj som ständigt är på helspänn. Istället umgås hon med sin bästis Leslie och gör sånt som normala unga tjejer gör.
Ända tills hon en dag blir yr och plötsligt befinner sig hundra år bakåt i tiden utan att fatta någonting.

När hon nästa dag försvinner mitt framför Leslie's ögon så lovar hon att berätta för sin mamma att hon är tidsresenären; inte Charlotte som alla tror. Detta vänder allt på ända, och Gwen är plötsligt en av de viktigaste människorna i världen. Nämligen en av världens tolv tidsresenärer, och snart är hon indragen i planer  mycket farligare än hon kan greppa.
Dessutom har Greven av Saint Germaine (en obehaglig typ från 1700-talet som bossar över ordenssällskapet) utsett den ursnygga men extremt stroppige Gideon till hennes resesällskap, och där tar en omöjlig kärlekshistoria genom tid och rum sin början...

Jag fastnade direkt i den här boken och har nu nästan sträckläst alla 366 sidorna i ett svep utan att kunna sluta. Det är liksom nutid, 1700-tal, 1800-tal, kärlek, pampiga klänningar, magi, vanliga tonårsproblem och allt annat i samma bok, och det är helt fantastiskt underhållande!

Har ni läst den, och vad tyckte ni i så fall? Jag är förvåna själv att jag gillade den så mycket faktiskt. Jag vet inte riktigt vad som hände om jag ska vara ärlig.

Det här är första delen i vad jag tror är en trilogi skrivna av Kerstin Gier.
Safirblå (del 2) och Smaragdgrön (del 3) planeras komma ut under 2013, och jag ser verkligen fram emot dem.1 kommentar:

  1. Jag har läst alla delarna på tyska under året och Saphirblau var min favorit!

    SvaraRadera