1 april 2013

The Host
Kom just hem efter att ha sett The Host, och jag är väl inte överdrivet extatisk direkt.
Alltså, missförstå mig rätt nu, för den var inte dålig. Den följde boken så perfekt jag kan minnas, och alla miljöer och bilder var samma som de jag hade i mitt huvud. Förutom Jared (det är han till vänster på bilden), för han var ungefär tio ggr snyggare i mitt huvud än på bioduken.

Men... av alla böcker som skrivits så var denna kanske inte den mest spännande att göra film av. Det händer ju liksom ingenting! Boken är ju också ganska lågmäld och puttrar mest fram som en gryta på långkok, och det är samma sak med filmen. Var den bra? Ja. Var den spännande och fick mig att sitta på stolskanten och gnaga på fingrarna? Nej. Inte alls faktiskt.

Men... (igen), den följer som sagt boken och är väldigt snyggt gjord, så den får ändå ett bra betyg. Den var bara lite för mycket som en axelryckning. Tyvärr. Den funkar bättre som bok.

Har ni sett den? Vad tyckte ni? Har jag fel?2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst boken så jag kan inte jämföra bok och film, men jag tycker filmen var riktigt bra och ser den gärna igen. Jag tycker den är bra gjord. Min favorit blev Ian, tycker Jake Abel spelar han väldigt bra.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte sett filmen än men boken tyckte jag på sin höjd bara var sådär. Det känns lite som att jag missat poängen med den, eftersom den hyllats till skyarna borde den väl vara bra men jag såg helt enkelt inte det märkvärdiga med den när jag läste den. Fast jag är visserligen ingen scifi-fan heller.

    SvaraRadera