28 juli 2013

The other lifeDen här boken köpte jag för ett tag sedan, och sen blev den stående som alla andra böcker i olästa-hyllan. Men sen kom jag hem från stan i fredags och ville ha nåt att läsa i solen på balkongen, och den här hade mig fast resten av kvällen. Snacka om sträckläsning.

Sherry är femton år och har bott i en bunker i strax över tre år. Det var då den livsfarliga rabiessmittan spreds över Los Angeles och tvingade alla att gömma sig tills militären kom med vidare information.
Problemet är bara att ingen information kom, och därför lever de fortfarande i bunkern. Sherry, hennes lillasyster, deras föräldrar och deras farmor.
Men så tar maten slut, och Sherry och hennes pappa tvingas ta sig ut för att hitta mer om de vill överleva.

Sherry's entusiasm förvandlas dock snart till oro och panik.
Där ute är staden helt stilla. Inga människor, knähöga gräsmattor, ett lager grått damm täcker allting och de flesta hus är sönderbombade. På gatan ligger dessutom två av deras grannar döda. Vad har egentligen hänt medan de varit gömda?

Den första Walmart de hittar är övergiven och sönderslagen, men tyvärr inte som tom som de hade hoppats.
Människorna som drabbats av rabies har förvandlats till blodtörstiga monster och när de anfaller så blir Shelly räddad i sista sekund av en kille som bestämt sig för att döda odjuren till vilket pris som helst. Tyvärr är hennes pappa inte lika lyckligt lottad.

Nu måste Shelly med hjälp av Joshua och resten av hans rebeller försöka hitta hennes pappa innan han blir mördad, eller smittad...


Den här boken var så himla bra, och den är så snygg! Som tur är kommer snart en fortsättning som heter The life beyond. Det ska bli väldigt spännande att se var handlingen tar vägen, för vi fick en del hintar om vad militären haft för sig och hur viruset uppstod från början.
Susanne Winnacker är definitivt en författare att hålla ögonen på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar