31 oktober 2013

Legend


Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.

June är 15 år och född i ett av de rikaste distrikten. Hon ses som ett underbarn pga sina toppbetyg och får stenhård militärisk utbildning.

Day lever i slummen. Han jagas dag och natt för sina brott. Brott som han begår för att hjälpa sin familj att köpa medicin så att de kan överleva pesten som härjar i de fattiga områdena. Han lever gömd på gatorna för att skydda sin familj och hankar sig fram så gott han kan. Militärerna är honom i hälarna hela tiden, men han ligger steget före.
Under en av sina försök att hitta medicin så tvingas han kasta en kniv mot en soldat för att fly, och plötsligt är han huvudmisstänkt för mord.

June's hela värld rasar samman den dag hon får reda på att hennes bror Metias blivit mördad av Day, brottslingen som hela landet jagar, och hon bestämmer sig för att få tag på honom en gång för alla. Klädd som en trashank ger hon sig ut i slummen för att spåra upp honom.

June och Day träffas till slut, och snart uppdagas den grymma hemligheten om Republiken och dess ledare och June vet inte på vems sida hon ska stå. Dessutom verkar landets ledare inte ha några som helst gränser när det gäller att skydda sina hemligheter.

Den här boken damp ner som en överraskning på min hallmatta. Jag hade inte tänkt läsa den, men så började jag och kunde inte sluta. Nu har jag beställt del två, som heter Prodigy. Hoppas att den håller måttet.

1 kommentar:

  1. Nu blev jag också sugen på att läsa den här. Har funderat över den tidigare men tänkt att det inte är något för mig.. Nu måste jag ju i alla fall testa!

    SvaraRadera