18 juli 2014

Miss Peregrines besynnerliga barn- Spökstaden


Andra boken om Miss Peregrines besynnerliga barn tar vid på samma ställe som första boken slutade.
Barnen med Jacob i spetsen är på flykt undan väsen som vill ta deras krafter och kidnappa Miss Peregrine som är skadad och fast i sin fågelform. För varje dag som går så minskar chansen att kunna rädda henne, men den enda som skulle kunna hjälpa dem är försvunnen och sökandet allt annat än lätt.
Jakten tar dem till ett krigshärjat London där fler besynnerliga barn dyker upp och sluter sig till gruppen. De jagas av tomgastar, kastar sig in och ut ur tidsloopar och tvingas använda alla sina besynnerliga krafter för att överleva. Allt för att rädda Miss Peregrine och alla andra besynnerliga i världen.

Precis som i första boken så förstärks historien av de gamla foton som författaren Ransom Riggs samlat och lånat ihop. Bara ett fåtal är mixtrade med, och de är för det mesta väldigt fascinerande och märkliga.
Vad jag förstår så har han valt ut bilderna och sedan skrivit historien kring dem, och det kan man nästan förstå. De passar liksom så himla bra in i berättelsen.
Handlingen är mörkare och mer actionladdad än i första boken och mycket mer spännande. Jag gillar barnen och deras krafter och tycker att tidshoppen är riktigt intressanta.
Ge mig del tre nu!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar