18 oktober 2014

We were liars


Alla säger att ju mindre man vet om We were liars när man börjar läsa, desto bättre.
Jag, å andra sidan, har alltid varit för nyfiken för mitt eget bästa, och gillar att veta lite om handlingen innan jag kastar mig in i den.
Här kommer alltså en liten re-cap. Läs om du vill. Annars, strunta i det. Simple as that.We were liars handlar om Cadence som är äldsta barnbarnet i den rika Sinclair-släkten. Varje sommar sedan hon var barn har spenderats på släktens privata ö Beechwood Island som är ett riktigt sommarparadis. Där finns alltid de två mostrarna och alla kusiner. Framförallt Johnny och Mirren som är nästan jämngamla med Cadence och hennes bästa vänner. Och så finns Gat där. Han följde med en gång när de var barn och har kommit tillbaka varje sommar sedan dess. Han är smart, vacker och speciell, och långsamt växer en förälskelse fram.

Sommar nummer femton händer något. Cadence är ute och simmar ensam på natten och slår i huvudet. Hon blir hittad på stranden och hamnar på sjukhus. Efteråt är allt annorlunda. Cadence plågas av svår huvudvärk och varken Johnny, Mirren eller Gat hör av sig. Ingen vill prata om det som hände och Cadence minns bara små fragment. Hur mycket hon än frågar så får hon inga svar. Alla verkar tycka att det är bättre om hon får minnas på egen hand.
Sommar nummer sexton åker inte Cadence till ön alls, men året efter är hon tillbaka. Nu tänker hon ta reda på vad som egentligen hände henne och varför ingen verkar vilja berätta sanningen.


Jag tyckte jättemycket om boken, men direkt kände jag att det vara något mystiskt med olyckan. Sedan kunde jag inte läsa fort nog, bara för att få reda på sanningen.

Jag läste boken på engelska, men nu finns det också översatt till svenska med titeln Kanske är det allt du behöver veta.

5 kommentarer:

 1. Läste den svenska översättningen och tyckte boken var jättebra.

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Jag är din hemliga bokvän ;)
  Jag har några frågor till dig som jag är nyfiken på!
  Har du någon favorit genre? Någon genre som du absolut inte tycker om eller inte vill läsa? Vad föredrar du, godis eller choklad, eller helt enkelt något annat? Är du en kaffe eller te människa? Om du fick reda på att du skulle få träffa en författare under en dag, vem som helst, vilken författare hade du velat att det skulle vara då? Vad gillar du mest, tjocka böcker som tar längre tid att läsa eller korta böcker som går snabbt att läsa?

  MVH, Din Hemliga Bokvän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! :)

   Jag gillar fantasy och dystopier mest just nu.
   Är en riktig sockergalning och slukar allt godis. Inga allergier heller.
   Dricker inte kaffe, men gärna fruktiga téer.
   Åh! Spännande fråga! Skulle gärna spendera en dag med Neil Gaiman och David Levithan. Om jag får välja två.
   Gillar böcker som är lagom tjocka. Typ 300-400 sidor sisådär.

   Välkommen att snoka runt. Det här är så spännande. Fråga gärna mer om du undrar något!

   Radera
  2. Just ja, det jag gillar minst i bokväg är tunga biografier och sliskiga kärleksböcker. Läser också en hel del hbtq-litteratur. :)

   Radera
 3. Hej hej, jag har nominerat dig i en Award! :D Läs mer här: http://bokugglan.blogspot.com/2014/10/sisterhood-of-world-bloggers-award.html

  SvaraRadera