4 december 2014

HorrorstörIngen har väl missat den här fantastiskt snygga boken som ser ut som en IKEA-katalog?
Den är verkligen i formatet som en katalog, och första sidan i varje kapitel gör reklam för möbler, som tex min favorit, stolen ARSLE.
Jag älskar idén, och faktumet att den utspelar sig på ett stort möbelvaruhus, vid namn ORSK, överraskande nog inte helt olikt IKEA. ;)

På ORSK händer det grejer. På morgonen när Amy kommer till jobbet har någon förstört en soffa under natten medan varuhuset var obemannat och garderober är sönderslagna. På övervakningskamerorna syns ingenting, och nya butikschefen Basil börjar få panik. Det är snart dags för inspektion av butiken med de högsta cheferna, och hans rykte och befordran står på spel.
När tålamodet tar slut bestämmer han sig för att spendera en natt i varuhuset och ta fast den skyldige. Men han tänker inte göra det ensam; nej, till sin hjälp har han en mutad Amy och den pliktskyldiga Ruth Anne.

Natten börjar lugnt, men plötsligt dyker mystiskt klotter upp på toaletten, folk försvinner och en mörk siluett smyger mellan garderoberna på sängavdelningen.
Är det bara en vanlig inbrottstjuv, eller är spökhistorierna om fängelset som fanns på platsen för länge sedan verkligen sanna?

Den här boken började ganska mesigt, även om jag ändå gillade personerna och miljön. Man ser liksom IKEAs gångar och avdelningar framför sig när man läser, så det är lätt att sjunka in i handlingen.
Efter en hyfsat lugn första halva så tar dock boken en snabb vändning och blir riktigt otäck! Mer otäck än jag hade väntat mig faktiskt.
Läskigt, spännande och ett rätt överraskande slut måste jag säga.

Rekommenderas till er som gillar skräck (och IKEA). :)

1 kommentar:

  1. Haha, ja stolen ARSLE var en väldigt rolig detalj ;) Och håller med om att den faktiskt blev rätt otäck efter ett tag! Kommer definitivt inte kika i några konstgjorda dörrar under mina framtida besök på ikea kan jag ju säga ^^

    SvaraRadera