16 juni 2011

Dag 15-16- Manlig/kvinnlig favoritkaraktär

Okej, nu har jag missat en dag igen. Jag är ju hopplös. Dessutom läste jag om Ibland bara måste man igår och upptäckte att den där glassbaren inte alls är med i den boken. Jag kände på mig att det var fel, så därför skummade jag mig igenom den. Det irriterande är att jag nu inte kommer på i vilken bok som den egentligen figurerar. Det känns som David Levithans stil, så jag får väl läsa om allt av honom i sommar. :)

Iaf, till saken. Gårdagens uppdrag var min manliga favoritkaraktär, och jag har tänkt och tänkt utan att komma på något vettigt svar. Jag gillar verkligen Miles som är huvudperson i John Greens Var är Alaska? Han samlar på berömda människors sista ord och är en intressant karaktär.
Andreas Doppler i Erlend Loe's Doppler är också en karaktär som får mig att le och tänka lite.
Dessutom blev jag väldigt förtjust i "den andre Will Grayson" i boken med samma namn. Alltså, inte den Will Grayson som är bästis med Tiny Cooper, utan han som så småningom blir ihop med honom. Krångel, jag vet, men nu heter de ju samma sak, och det är David Levithan och John Greens fel.


Idag är det min kvinnliga favoritkaraktär som ska utses, och där är det ännu svårare. Jag väljer oftast inte böcker med tjejer i huvudrollerna, men Momo i Momo-eller kampen om tiden är ganska fantastisk, och likaså Simone i Dårfinkar och dönickar.

Vad har ni för favoritkaraktärer?

1 kommentar:

  1. Åh simone. Den tv-serien äääslskade jag som barn, nu också för den delen.

    Men har inte läst boken. Borde jag kanske göra, eller så väntar jag tills jag är barnvakt/ har barn själv och läser den för dem.

    SvaraRadera